Přemýšlíte, kam letos vyrazíte na dovolenou? Polehávání na pláži už vás nudí? Chcete vyzkoušet něco nového a nevšedního? Vyzkoušejte dovolenou na rodinné farmě v Jižním Tyrolsku. Tato oblast leží v severoitalských Alpách a slunce zde svící 300 dní v roce. Přijeďte si vychutnat nádheru těchto hor v čisté podobě.
Ubytování v této oblasti poskytuje Roter Hahn (Červený kohout). Tato značka sdružuje malé farmy na úbočích hor a stala se synonymem kvalitně stráveně dovolené ve farmářském stylu. Jen za loňský rok její zákazních strávili na farmách v Jižním Tyrolsku přes dva milióny noclehů. Roter Hahn se na tento druh dovolené specializuje už od roku 1992, kdy tuto značku kvality uvedl Zemědělský svaz Jižního Tyrolska. Vybírat můžete z nabídky 1600 ubytovací zařízení, která vám poskytnou veškerý komfort a soukromí. Farmy jsou podle kvality služeb rozděleny do kategorií s jedním až čtyřmi kvítky.
Z čeho tedy můžete vybírat?
V nabídce se vyskytují dva typy farem. V údolí máte možnost bydlet na farmě zaměřené na vinařství a obklopené ovocnými sady nebo na úbočích Alpských kopců pak najdete farmy uprostřed pastvin s chovem dobytka a jiného zvířectva. Na farmách se rozhodně nudit nebudete. Pro návštěvníky je připraven bohatý program. Ať už se ho rozhodnete trávit aktivně: vyjížďkami na kole, procházkami po okolí nebo jinými outdoorovými aktivitami. Nebo budete relaxovat u krbu či v soukromí svých pokojů. Můžete také využít nabídky wellness pobytů. Jistě si dovolenou užijete podle vašich představ.
Milovníci chutného, domácího jídla si zde také přijdou na své. Farmy nabízejí stravu z domácí produkce. Ochutnat můžete čerstvé domácí mléko, máslo, vejce, ovesné vločky, jogurty, marmelády, chléb, šunka, uzeniny a mnoho dalších pochutin. Dokonce si sami můžete vyzkoušet vaření z těchto surovin nebo se zapsat na kurzy vaření. Jižní Tyrolsko je proslulé vynikajícím vínem. Určitě stojí za to navštívit jedno ze specializovaných vinařství a ochutnat místní odrůdy jako Gewürztraminer, Vernatsch nebo Lagrein. Zajímavým zážitkem může být také prohlídka vinných sklepů a sledování cesty vína na váš stůl. Od sklizně, přes lisování až po plnění do lahví. Rozhodně byste měli vyzkoušet jídlo v jedné z místních regionálních restaurací. Jídlo z jejich kuchyně musí být z 80% z dané oblasti. Pochutnáte si zde na vynikajících sýrech nebo na domácích uzeninách.